Voor 14.00 besteld, vandaag verzonden Vanaf € 69 incl. BTW gratis verzending Meer dan 15.000 producten op voorraad Contact via Whatsapp

EN ISO 20471 - Hoge zichtbaarheid

EN ISO 20471

Werkkleding met hoge zichtbaarheid voor professioneel gebruik. Deze kleding heeft het doel de dragen meer te doen opvallen, zowel overdag als 's nachts. Veiligheidskleding volgens EN ISO 20471 is wettelijk vereist voor iedereen die op straten, wegen en bouwplaatsen werkzaam is. Zelfs als er slechts een beperkt deel van de dag op een werkplaats met verkeer wordt gewerkt, dient er altijd veiligheidskleding te worden gedragen. Het bedrukken, borduren of andere vormen van personaliseren van de reflecterende stof verkleint de oppervlakte aan reflectie, waardoor een oppervlakte aan reflectie verloren gaat. Het personaliseren is daarom niet toegelaten zonder voorafgaande goedkeuring van een aangemelde instantie (notified body). Contacteer daarvoor de veiligheidsadviseur of ons.

Klasse 1: mag alleen gedragen worden door mensen die een bezoek brengen aan een gebied waarvoor kleding met klasse 3 is vereist. De bezoekers dienen begeleid te worden door mensen die in het gebied werkzaam zijn. Als de werkzaamheden in de loop van de dag variëren, of als u twijfelt, wordt klasse 3 aanbevolen.

Oppervlakte fluoresceren materiaal ten minste 0,14m²
Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,10m²

Klasse 2: mag gedragen worden door mensen die toezicht houden op de werkzaamheden waarvoor kleding van klasse 3 is vereist, bij gunstige weersomstandigheden en bij voldoende zichtbaarheid.

Oppervlakte fluoresceren materiaal ten minste 0,50m²
Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,13m²

Klasse 3: dient gedragen te worden door iedereen die werkzaam is opbouwplaatsen, wegen waar de maximum snelheid hoger is dan 60 km/h, bij actieve treinrails en reddingsoperaties.

Oppervlakte fluoresceren materiaal ten minste 0,80m²
Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,20m²